Oglasna tabla

subota, 07 Decembar 2019 13:39

Srednja medicinska škola Mostar i ove godine ima najboljeg đaka u Federaciji BiH, u kategoriji srednjih stručnih škola

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u petak, 6.12.2019. godine, upriličena je dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2018/2019. godini. Na svečanosti je nagrađeno 58 osnovnoškolca i srednjoškolca iz svih kantona, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja. Iz srednjih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona titulu najboljih odnijela su tri učenika među kojima je i Alda Tucaković, učenica Srednje medicinske škole Mostar, najbolja učenica srednjih stručnih škola u Federaciji BiH! 

Prije godinu dana, titulu najboljeg srednjoškolca srednjih stručnih škola dobio je naš učenik Senad Bajat, sadašnji student medicine.

 

Federalno ministarstvo zadnjih 12 godina organizuje nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, a u ovoj formi treću godinu. Federalna ministrica obrazovanja i nauke, prof. dr. Elvira Dilberović je istakla da se nagrađivanjem i promovisanjem najboljih učenika u FBiH želi pružiti podrška učenicima da ustraju u radu i učenju kako bi i narednih godina nastavili nizati uspjehe. 

 

Čestitamo vrijednoj Aldi i njenim profesorima!

Želimo im mnogo sreće i uspjeha u daljem životu i radu!

 

 

http://www.fbihvlada.gov.ba/hrvatski/aktuelno_v2.php?akt_id=8224

 

https://www.vlada-hnz-k.ba/bs/nagradeni-najbolji-ucenici-u-fbih-u-skolskoj-20182019-godini-0

 

https://www.bljesak.info/sci-tech/obrazovanje/otkriven-fakultet-u-mostaru-sa-samo-jednim-zaposlenim-profesorom/294584

 

 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com