Oglasna tabla

petak, 28 Avgust 2020 21:37

Protokol za vrijeme boravka u Srednjoj medicinskoj školi Mostar

Dragi učenici i učenice, uvaženi roditelji,
 
bliži se početak nove školske godine. Izvjesno je da će nastava početi 7. septembra i da će se nastavni proces odvijati u školi uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Prateći epidemiološku situaciju u našem kantonu i gradu, nastojimo da, zajedno s predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, predstavnicima Kriznog štaba HNK, epidemiolozima, prosvjetnim radnicima, predstavnicima Vijeća roditelja, Pedagoškog zavoda Mostar, sindikata, nađemo rješenje, tj. model nastave koji će biti u najboljem interesu naših učenika.
Uporedo, školske prostorije se pažljivo uređuju i pripremaju kako bismo u najboljem ambijentu dočekali svoje učenike i profesore u novoj nastavnoj godini. Školske učionice i hodnici poprimili su novi, svježiji i ljepši izgled. Dvorište i zelene površine oko škole također su uređene. Cijela škola se kontinuirano dezinfikuje, što ćemo nastaviti raditi i u narednom periodu.
Svaki rad na stvaranju boljih uslova za učenje učenika i rad uposlenika naše škole čine nas zadovoljnim i ispunjenim. Naša škola će i u narednom periodu nastaviti s aktivnostima koje će doprinijeti boljim uslovima za rad, a učenicima i zaposlenicima pružati ugodniji ambijent u školi, u skladu s Preporukama Zavoda za zdravstvo HNK.
Odluku o načinu odvijanja nastave Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK će donijeti u toku ove sedmice, o čemu ćete biti blagovremeno informisani. U skladu sa odlukom o načinu odvijanja nastave kreirat ćemo detaljan raspored realizacije nastavnog procesa.
Želimo svima puno sreće, podrške, da na sve izazove zajedno odgovorimo i da zajedno premostimo ovu tešku godinu koja je pred nama, kako bismo sačuvali prvenstveno zdravlje, znanje i budućnost naše djece.
Protokol za vrijeme boravka u školi pažljivo pogledajte na našem Youtube kanalu.
 
 
Vaša direktorica,
Aida Tucović
 
 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com