Oglasna tabla

ponedjeljak, 28 Februar 2022 22:27

OBILJEŽILI SMO DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Navršeno je ravno 30 godina otkako su se građani naše jedine nam domovine na Referendumu o nezavisnosti jasno izjasnili da su - ZA "suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hervegovine - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive".
1. mart je veoma značajan datum u našoj historiji i tim povodom učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola obilježili su  Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine kroz različite aktivnosti i bogat programski sadržaj.
Svečanom defileu mostarskim ulicama i ponosnom isticanju zastave Bosne i Hercegovine, okupljanju na Španskom trgu, prisustvovanju historijskom času, obilasku Fortice i manifestaciji i svečanom programu na Starom gradu u Blagaju u velikom broju odazvali su se učenici, nastavno i drugo osoblje naše škole te na taj način dali doprinos proslavi ovog značajnog datuma.
U svečanom programu na Starom gradu u Blagaju zablistali su i naši bivši učenici Sarah Sarić i Miran Bečević.
Sa različitih lokacija na području našega kantona na kojima se danas obilježio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine poslane su poruke mira, ljubavi i tolerancije.
Pokazano je kako se Bosna i Hercegovina u srcu nosi i čuva, a naša djeca, naši učenici koji ovako pokazuju odanost i ljubav prema svojoj domovini, garancija su njene duge postojanosti i svijetle budućnosti.
Svim građankama i građanima čestitamo 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com