Oglasna tabla

utorak, 31 Oktobar 2023 12:13

Projekat “Mladi na potezu”

 U periodu 27. - 29.10.2023. godine Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine je organizovalo događaj pod nazivom "Zarolaj Zakon!" koji se održao u hotelu Garden City Konjic. 60 mladih ljudi iz cijele Federacije je imalo priliku da podijeli svoje dosadašnje iskustvo u NVO, stekne novo znanje, ali i da se zabavi.

 Srednju medicinsku školu je predstavljala učenica četvrtog razreda, Amina Karadža, koja je poručila mladima da iskoriste svaku priliku koja im se pruži i da im ništa ne treba predstavljati prepreku da baš oni budu pokretači pozitivnih promjena u društvu kao i u svojoj lokalnoj zajednici.

 Učesnici su prvi dan imali priliku da prošire svoje znanje vezano za Zakon o mladima FBiH, drugi dan su kroz igru pod nazivom "Vijećko" imali zadatak da osnuju krovnu organizaciju mladih u FBiH, odnosno Vijeće mladih. Lijepo druženje, ugodna atmosfera i nezaboravna poznanstva su upotpunili ovaj događaj.

 Početkom godine Vijeće mladih FBiH je započelo projekat “Mladi na potezu” koji se realizuje u okviru projekta Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), kojeg implementira Međunarodna organizacija za
migracije, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com