Oglasna tabla

ponedjeljak, 27 Novembar 2023 13:37

JEDNA SI, JEDINA

Važne datume za našu domovinu obilježavamo svake godine na dostojanstven način, ali ovogodišnji Dan državnosti Bosne i Hercegovine će, zasigurno, svima nama ostati dugo urezan u sjećanju, jer nastup naših učenika nikoga u publici nije ostavio ravnodušnim.
U četvrtak, 23.11.2023. godine u Narodnom pozorištu Mostar priređen je svečani program pod nazivom "Jedna si, jedina" u organizaciji predškolskih ustanova i osnovnih i srednjih škola Grada Mostara. Učenici su svojim izvedbama pokazali kreativnost i ljubav prema domovini, onakvu kakvu Bosna i Hercegovina i zaslužuje.
Našu školu su predstavili: Rejhana Kukolj, Arnel Gadara, Iman Husković, Maja Škipina, Danin Kazić i Šejma Mehremić sa mentoricom, profesoricom Tanjom Avdić. Ovaj izuzetno emotivni muzičko-scenski performans su izveli sa učenicima Druge gimnazije Mostar.
Autentičnim životnim pričama učenici su svjedočili o bolnim gubicima članova svojih porodica koji su stajali na braniku svoje domovine. Odlazak najbližih članova porodice je težak, ali ova mlada generacija je pokazala da je iza njih ostalo sjećanje, ponos, ali i ljubav prema našem gradu i našoj domovini. Također, naš Arnel Gadara je ostavio snažan utisak u ulozi voditelja ove svečanosti.
Ponosni smo na cjelokupno predstavljanje naše škole, te učenicima i profesorici od srca čestitamo!
Domovino, sretan ti Dan državnosti!
U prilogu je link na kojem možete pogledati snimak cijele svečanosti.

JEDNA SI, JEDINA

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com