Oglasna tabla

Članak je filtriran: ponedjeljak, 10 Oktobar 2022
ponedjeljak, 10 Oktobar 2022 20:42

Aktivnosti u sklopu projekta PRO-Budućnost

U sklopu projekta PRO-Budućnost, profesorica historije i demokratije i ljudskih prava, Zumreta Marić organizovala je obilježavanje Međunarodnog dana mira.
U projekat su uključeni učenici Srednje medicinske škole i Srednje politehničke škole Mostar. Poruka mladih kroz ovu aktivnost je da žele dugoročan i stabilan mir te da se rat nikada više ne ponovi na ovim prostorima. U okviru aktivnosti učenici su izrazili svoje stavove na hamer papiru, držanjem za ruke i na kraju svojim tijelima napravili su "PEACE" znak. Puštanje u zrak balona različite boje je njihova poruka da žele da nastave da žive u Bosni i Hercegovini i da poštuju različitost koja je jedna od glavnih osobina naše države. 
Objavljeno u Novosti
ponedjeljak, 10 Oktobar 2022 20:39

Posjeta Udruženju "Sunce"

Danas su učenici IVd odjeljenja sa dr. Ildom Špago Ćorić bili u posjeti Udruženju "Sunce" gdje su održali edukaciju o važnosti oralne higijene, njenom pravilnom održavanju i važnosti prevencije u stomatologiji.
Druženje je proteklo u prijatnoj i ugodnoj atmosferi te su obostrano izrazili želju da ponove druženje i edukaciju.
Objavljeno u Novosti
ponedjeljak, 10 Oktobar 2022 20:37

Dan mentalnog zdravlja

Danas je Svjetski dan mentalnog zdravlja. 
Tim povodom učenice naše škole: Nejla Šarić, Ena Stranjak, Rania Zukanović, Senida Beglerović i Leila Bešić su nas kroz radove upozorile na uobičajene mitove koji ne doprinose mentalnom zdravlju, a svakodnevni su, sveprisutni i štetni.
Također,  učenici IIb odjeljenja: Begović Tajra, Mušić Jasmina i Kovačević Ermin su održali zanimljivo predavanje na temu Mentalnog zdravlja.
Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com