Oglasna tabla

Članak je filtriran: srijeda, 05 Oktobar 2022
Ovih nekoliko rečenica je samo jedan mali dio zahvalnosti i pažnje prema našem dragom profesoru Šerifu Bojčiću, prijatelju, kolegi, mentoru, koji odlazi u zasluženu penziju. Svojim radom i djelovanjem je otisnuo trajni pečat našoj školi. Ostavio je na svakog, sigurno, pozitivan dojam, pokušavajući lijepim savjetima skrenuti pažnju na neki problem. Predano i usredotočeno odrađivao svaki svoj čas u razredu, sa mnogo simpatije i obzira prema učenicima, širio im vidike i pripremao ih za život, potičući kritičko mišljenje i toleranciju.
 
Učesnik je brojnih naučnih skupova nacionalnog i međunarodnog karaktera. Već dugo vremena uspješno učenicima potiče želju za učenjem i napredovanjem te usađuje ljubav prema nauci, kao i prema domovini u kojoj žive. Bio je pokretač i učesnik mnogih školskih seminara, predavanja, manifestacija kroz svoju veoma bogatu profesionalnu karijeru.
Njegovo smo drago lica svakodnevno susretali u zbornici, u razredu ili na hodnicima naše škole. Kroz cijelu svoju karijeru prema kolegama se odnosi prijateljski, korektno i sa uvažavanjem, promiče humanističke i patriotske vrijednosti i širi, toliko potrebnu, pozitivnu energiju.
 
Želimo našem dragom profesoru sve najbolje u daljem životnom putu, da uživa u mirnim danima i sa lijepim sjećanjima na našu Medicinsku školu u kojoj je ostavio neizbrisiv trag. S radošću ćemo ga se sjećati, kako mi kolege profesori, tako i učenici.
 
Poslovica kaže da nije znanje znati već je znanje dati, a naš dragi profesor je to itekako znao raditi.
 
Profesore, hvala za sve što ste učinili za našu djecu, za naše učenike i cjelokupni sistem obrazovanja…
Objavljeno u Novosti
srijeda, 05 Oktobar 2022 09:34

Konferencija "Nova paradigma u obrazovanju"

Dana 4.10. 2022. godine održana je Konferencija „NOVA PARADIGMA U OBRAZOVANJU„ u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar. Tom prilikom smo mogli čuti interesantna predavanja. Profesorica Srednje medicinske škole Mostar Đenita Hadžović je održala predavanje na temu „Samoprocjena nastavnika“.

Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com