Oglasna tabla

Članak je filtriran: četvrtak, 10 Novembar 2022
četvrtak, 10 Novembar 2022 23:48

Konferencija povodom Svjetskog dana nauke

10.11.2022. u KC Kralj Fahd Mostar održana je Konferencija povodom Svjetskog dana nauke u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar. 
 
U prvom dijelu konferencije našu školu kroz istraživački projekat “Antibakterijsko djelovanje eteričnih ulja na metabolizam bakterijske ćelije” su predstavljale učenice Nađa Nezirić i Merima Kurtović. 
U drugom dijelu konferencije - panel diskusija,  učešće je uzela prof. Jasmina Tanović Avdić  i učenica IV razreda Đana Šipković. 
 
Hvala svim našim učenicima koji su proteklih dana bili podrška u radu da bi došli do konačnog cilja. Posebno hvala našim profesoricama Saneli Kreso, Dženadi Mehremić, Jasmini Tanović Avdić, Ismeti Domazet i Selmi Čolpi za trud i zalaganje da se učenička slika svijeta širi, kulturne granice brišu, a učenici počinju shvatati da samo kao aktivni učesnici sistema, mogu napraviti promjene. 
 
Na početku svakog uspjeha u biti stoji želja, istakla je predsjednica organizacijskog odbora konferencije, doc. dr. Amela Medar, ali da dođemo do cilja i ostvarimo uspjeh, treba da postoji mjera, naši učenici i profesori svjesni su te mjere, odnosno realnih mogućnosti u kontekstu svoga djelovanja.
 
#DanNauke
#ScienceDay
Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com