Oglasna tabla

Članak je filtriran: utorak, 22 Novembar 2022
utorak, 22 Novembar 2022 23:37

Treće mjesto u odbojci

Danas je završeno prvenstvo Grada Mostara u odbojci za učenike srednjih škola koje organizuje Sportski savez Grada Mostara.
Učenici naše škole su osvojili visoko treće mjesto. 

Čestitamo učenicima i profesorima! 
Objavljeno u Novosti
utorak, 22 Novembar 2022 10:21

Zajedno za čistiji i ljepši Mostar

U sklopu realizacije projekta Vijeća Europe i preporuka iz Akcijskog plana Skupštine građana Mostara, Služba za komunalne poslove i okoliš organizovala je radionicu pod nazivom "Zajedno za čistiji i ljepši Mostar". 
Radionica je namijenjena članovima školskih ekoloških sekcija, čiji je cilj podizanje svijesti o zaštiti okoliša. Ispred Srednje medicinske škole Mostar na radionici su učestvovale učenice četvrtog razreda: Anida Topić i Nejla Mehremić.
Predstavnici Grada Mostara iskomunicirali su i prodiskutovali s učesnicima radionice sljedeće teme koje se tiču zaštite okoliša u našem gradu:  
 
- razvrstavanje, odlaganje i recikliranje otpada
- važnost zelenih površina u urbanim sredinama
- održavanje higijene na javnim površinama iza kućnih ljubimaca
 
#GradMostar #CoE #VijeceEurope #SavjetEvrope #ZaljepšiMostar
Objavljeno u Novosti
utorak, 22 Novembar 2022 10:07

20 novembar - Međunarodni dan djeteta

20. novembar je Međunarodni dan djeteta, dan kada je 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djeteta.
Tim povodom Vijeće učenika Srednje medicinske škole Mostar je 18. novembra obilježilo Međunarodni dan djeteta i pridružuju se kampanji UNICEF - "Obojimo svijet u plavo", čiji je akcenat na ravnopravnosti i inkluziji, te na ukazivanju na neophodnost poštivanja svakog prava.
Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com