Oglasna tabla

Članak je filtriran: ponedjeljak, 05 Decembar 2022
U periodu od 1.12 2022.- 4.12.2022. godine naše učenice: Merima Kurtović, Lamija Šator, Adna Tunović, Aja El Gaher, Amina Karadža u pratnji profesorice Dženete Pendić su učestvovale u sklopu projekta "UPSHIFT workshops" u 1. Nacionalnoj UPSHIFT radionici održanoj u Banja Luci. 
 
Tim učenika Srednje medicinske škole Mostar pod nazivom "MOSTARI ZDRAVLJA" su se predstavili sa temom: " Primjena vještina stečenih kroz predmete praktične nastave (Servisno učenje).
 
Učenice su pokazale veliku želju za učenjem i usavršavanjem što je dovelo i do rezultata. Pored 12 odabranih škola koje su boravile na edukaciji u Banja Luci Srednja medicinska škola Mostar koju je predstavljao tim "MOSTARI ZDRAVLJA" je dobio projekat i u narednom periodu slijedi implementacija.
 
Čestitamo učenicima i prof. Dženeti Pendić na postignutim rezultatima i puno sreće u daljnjem radu i realizaciji projekta u cilju pomoći lokalnoj zajednici.
 
#UPSHIFT 
Genesis Project 
USAID Bosnia and Herzegovina
UNICEF  Bosna i Hercegovina
Objavljeno u Novosti
ponedjeljak, 05 Decembar 2022 20:09

Sunčane sportske igre

Danas su u dvorani Sportsko rekreacionog centra "Midhad Hujdur - Hujka" upriličene inkluzivne Sunčane sportske igre, u organizaciji Udruženja Sunce. Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti javnosti, posebno mladih ljudi o sposobnostima i mogućnostima osoba sa invaliditetom koje uz manju ili veću podršku mogu ravnopravno učestvovati u društvenoj zajednici. Naši učenici, u pratnji prof. Damira Ćemalovića, rado su se odazvali pozivu i učestvovali na Igrama.

Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com