Članak je filtriran: srijeda, 12 Juni 2024

U nastavku možete pročitati njeno obraćanje:

Uvažena direktorice, poštovani profesori i profesorice, dragi učenici i prijatelji, izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što vam se obraćam kao Učenica generacije 2020-2024 Srednje medicinske škole. "Nisu naše sposobnosti te koje pokazuju ko smo mi, već naši izbori", svjesna te činjenice s ponosom mogu reći da sam te 2020-e godine donijela pravu odluku i upisala baš ovu Školu gdje sam imala priliku da se pokažem u najboljem mogućem svjetlu. U Srednjoj medicinskoj školi naučila sam mnogo više od teorije i prakse. Naučila sam kako biti saosjećajna, kako pružiti ruku pomoći i kako dati dio sebe za dobrobit drugih. Svaki predmet, svaki odlazak u bolnicu, svaka praksa i svaka lekcija bili su dio puta koji me oblikovao u osobu koja je spremna da se suoči sa izazovima medicinskog poziva.

Kada sam prvi put zakoračila kroz vrata Srednje medicinske škole, osjećala sam uzbuđenje i u zraku se osjetila energija novih početaka. Vjerujem da je za sve nas ovo četverogodišnje putovanje bilo puno izazova, radosnih trenutaka, suza i smijeha. Pouka kaže da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možemo koristiti da promijenimo svijet i to su ujedno bile riječi koje su me vodile kroz sve ove godine i bile su mi motivacija da se približim ostvarenju svojih ciljeva.

Posebnu zahvalnost želim uputiti našoj direktorici. Vaša podrška, vizija i liderstvo bili su ključni za stvaranje okruženja u kojem smo mogli rasti i razvijati se. Hvala Vam što ste prepoznali naš trud i rad, te nas uvijek poticali da damo najbolje od sebe. Vaša posvećenost i vjera u naše sposobnosti motivirali su nas da težimo izvrsnosti i postignemo ciljeve koje smo postavili.

Ovom prilikom bih se zahvalila cijelom kolektivu Srednje medicinske škole i svim profesoricama i profesorima koji su uticali na moj lični razvoj i bili bezuslovna podrška u svakom trenutku. Posebno hvala mom razredniku, profesoru Nihadu Granulu.
Veliku zahvalnost dugujem i osoblju Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" gdje smo izvodili praktičnu nastavu. Hvala Vam što ste nas nesebično uveli u svijet medicine, dijeleći svoje znanje i iskustvo s nama. Vaša posvećenost pacijentima i ljubaznost su nam bili inspiracija i pokazali su nam šta znači biti pravi medicinski radnik.

Posebno hvala mojoj porodici koja je uvijek bila uz mene pružajući mi ljubav i podršku na svakom koraku. Hvala mojim roditeljima koji su me inspirisali da dosegnem ove visine i vjerovali u mene. Bez njih ovaj uspjeh ne bi bio moguć.

Ovo je tek početak našeg putovanja. Pred nama su novi izazovi i prilike da napravimo razlike u svijetu. Ova Škola je bila naš siguran oslonac, ali i mjesto gdje smo hrabro naučili koračati u nepoznato.

S poštovanjem,
Amina Karadža

Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com