Oglasna tabla

četvrtak, 20 Januar 2022 15:12

USPJEŠNO JE ZAVRŠENA EDUKACIJA NASTAVNOG OSOBLJA SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE MOSTAR U OKVIRU TABLA PROJEKTA

Tokom zimskog raspusta za učenike, profesorice i profesori naše škole vrijedno rade te su prošli kroz četverodnevnu edukaciju u periodu od 17. do 20. januara u cilju stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja te stjecanja potrebnih kompetencija u primjeni STEAM pristupa u nastavi.
Projekat općeg obrazovanja (TABLA projekat) finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Save the Children u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.
Master edukatori, naše profesorice Sanela Kreso i Dženada Mehremić, su kroz replikacione treninge upoznale nastavno osoblje naše škole sa ciljevima ovoga projekta i metodama interdisciplinarnog pristupa u realizaciji nastavnog osoblja kakvog STEAM podrazumijeva.
Cilj je da učenici kroz međupredmetno povezivanje znanja, istraživački rad, izradu projekata i timski rad stječu kvalitetne i ključne kompetencije, kao i primjenu digitalnih vještina što će ih bolje plasirati na širem tržištu rada.
U radnoj atmosferi, razmjeni ideja, kreativnim rješenjima i uz ugodno druženje završen je i posljednji dan obuke.
Nadamo se da će znanja, vještine, ali i prezentirani primjeri biti od koristi kako profesorima, tako i učenicima kao krajnjim korisnicima.
Čestitke i mnogo sreće u daljoj implementaciji TABLA projekta!
 
 
 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com