Oglasna tabla

ponedjeljak, 11 April 2022 22:56

Svečano obilježavanje Dana Srednje medicinske škole Mostar

7. aprila se u svijetu obilježava  Dan zdravlja, a naša škola, simbolično na taj datum obilježava Dan škole. Tim povodom  u dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka” upriličena je svečanost kojoj su prisustvovale brojne zvanice, cijenjeni gosti, predstavnici Pedagoškog zavoda Mostar, Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić “, direktori mostarskih srednjih i osnovnih škola,  svi profesori naše škole, naši uvaženi doktori, penzionisani profesori, tehničko osoblje, učenici i roditelji.
U uvodnim obraćanju direktorica Aida Tucović se zahvalila svima što svojim prisustvom uveličavaju ovaj svečani događaj. Potom se osvrnula na historijat Škole, istakla njen kontinuirani progres, trud i zalaganje uposlenika, kao i marljivi rad naših učenika, što rezultira činjenicom da je Srednja medicinska škola Mostar posljednjih godina jedna od vodećih škola u Kantonu po kvalitetu i broju učenika.
Prisutnima se obratila i direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, dr.sc. Enisa Gološ te govorila o dobroj saradnji Zavoda i naše škole.
Bogatim programom učenici su pokazali dio onoga što rade i uče u nastavnom procesu i kroz vannastavne aktivnosti. U raznovrsnom programu učenici su uspjeli predstaviti svoju struku i pokazati dio onoga što čini jedno od najhumaniih zanimanja, a sve to protkati pjesmama hora i vokalnih solista, recitovanjem, zvukom gitare i flaute,, performansom o važnosti poštivanja ljudskih prava i odgovornosti koje one sa sobom nose, važnosti slobode svakog pojedinca i naroda, i važnosti njegovanja univerzalnih ljudskih vrijednosti. Svojim nastupima učenici su iskazali ljubav prema Mostaru, prema jedinoj nam domovini, Bosni i Hercegovini. Glasno i jasno smo iskazali da smo protiv svakog oblika nasilja, da smo za mir, a protiv rata, da ne želimo nove Srebrenice, da saosjećamo sa svim nevinim ljudima koji u ovom trenutku pate i stradaju. Želimo da se zaustavi zlo i da se svoj djeci svijeta vrati miran san. 
Također, učenici su promovisali novi broj časopisa “Medicinar”. Gosti  su mogli uživati u listanju  primjeraka časopisa koje su dobili na dar, kao i u  prigodnim poklonima, eko-proizvodima, koje su napravili naši učenici.
Ovo je bila odlična prilika i da se pročitaju imena vrijednih i uspješnih učenika koji su na školskim takmičenjima ostvarili najbolje rezultate te predstavljaju školu na takmičenjima višega nivoa.  Direktorica Aida Tucović i predsjednica Vijeća učenika diplome su uručile profesorima, voditeljima aktivnosti te će ih  oni naknadno uručiti našim uspješnim učenicima uz simbolične poklone.
Direktorica Aida Tucović i predsjednica vijeća učenika Škole su uručile i zahvalnice osobama i institucijama sa kojima naša škola godinama uspješno sarađuje i koje  nesebično pružaju pomoć i podršku  našem radu. Zahvalnice su uručene: direktorici Pedagoškog zavoda Mostar dr.sc. Enisi Gološ, direktoru Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić “ prim.dr. Zlatku Guzinu, predsjedniku Školskog odbora Srednje medicinske škole Mostar prim.dr. Seidu Tucoviću, direktoru Druge gimnazije Mostar mr.Ćamilu Tabakoviću.
Ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, dr.sc. Rašidu Hadžoviću je naknadno uručena zahvalnica.
U lijepoj i svečanoj atmosferi završen je program kojim smo našoj školi čestitali rođendan sa željom za stalnim napretkom i novim uspjesima naših profesora i učenika.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com