Oglasna tabla

nedjelja, 25 Juni 2023 20:32

Svečana dodjela diploma maturanticama i maturantima Srednje medicinske škole Mostar

 
 U punoj sali Narodnog pozorišta Mostar 15.6. 2023. godine upriličili smo svečanost povodom dodjele diploma našim  maturantima i maturanticama generacije 2022/2023. školske godine. Voditelji programa, Tajra Delić i Arnel Gadara su u uvodnom obraćanju istakli da je ovaj događaj velika lična, porodična i društvena  satisfakcija  jer su čak 84 mlade osobe uspješno završile jednu životnu etapu i sa puno entuzijazma i odlučnosti da uspiju nastavljaju svoj životni put, ali je i ponos profesorima jer su ispratili jako kvalitetnu generaciju. U obraćanju prisutnima direktorica Aida Tucović je zahvalila roditeljima na ukazanom povjerenju i izboru ove škole, profesorima što su predano radili i usmjeravali učenike tokom četverogodišnjeg obrazovanja, a posebno maturantima jer su vrijedno radili i postizali izuzetne rezultate čemu svjedoči podatak da je čak 37 učenika nosilac titule ponosa škole. Direktorica je najboljim učenicima uručila diplome, a potom se dirljivim govorom u svoje ime, ali i u ime cijele generacije, obratila  učenica generacije, Đana Šipković.
Svečanost je uljepšala i  uveličala eminentna sarajevska umjetnica, virtuoz na violini svjetskog renomea, Lejla Piljević, koja je sve prisutne oduševila svojim nastupom.
Maturanti su položili zakletvu sestre Florence Nigtingale kojom se medicinari širom svijeta obavezuju na ustrajavanje u etičkom vršenju dužnosti zdravstvene profesije. Potom su razrednice Tanja Avdić, Šejla Isić, Jasmina Tanović Avdić i Mirijam Demirović u ovoj svečanoj i lijepoj atmosferi čestitale i uručile diplome maturanticama i maturantima. Uz mnogo emocija oprostili smo se od još jedne jako uspješne generacije.
Dragi maturanti, još jednom vam čestitamo i želimo mnogo uspjeha i sreće u daljem školovanju i radu.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com