Praktična nastava

 

  • Praktična nastava za učenike prvog i drugog razreda, iz nastavnih predmeta: Higijena i zdravstveni odgoj, Uvod u laboratorijski rad, Osnovi higijene i zdravstvena njega te Morfologija zuba se izvodi u Školi, za što postoji adekvatna oprema i kabineti praktične nastave, koja učenicima može pružiti optimalnu obuku. 

 

  • Praktična nastava za učenike drugog razreda iz predmeta Mikrobiologija, Zdravstvena njega i Mikrobiologija s epidemiologijom se izvodi u Školi, u kabinetu praktične nastave i u laboratoriji.

 

  • Praktična nastava za učenike trećeg razreda, smjer: medicinska sestra - tehničar, izvodi se tokom cijele godine u ambulantama, gdje za to postoje uslovi, a učenici jedan dio praktične nastave realizuju na odjelima Hirurgije i Internih bolesti Regionalnog medicinskog centra "Dr. Safet Mujić" Mostar. Učenici trećeg razreda, smjer: farmaceutski tehničar, praktičnu nastavu obavljaju u laboratorijskom kabinetu.

 

  • Za učenike četvrtog razreda praktična nastava je organizovana u Regionalnom medicinskom centru "Dr. Safet Mujić" Mostar, te u “Zavodu za majku i dijete”. Učenici praktičnu nastavu obavljaju u grupama, u jutarnjim časovima. Učenici IV razreda, smjer: farmaceutski tehničar, praktičnu nastavu izvode u prostorijama Škole, a učenici koji pohađaju smjer: fizioterapeutski tehničar, praktičnu nastavu obavljaju u Domu zdravlja Mostar.

 

 

 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com