subota, 07 Oktobar 2023 22:59

Prvi Sajam dentalne opreme i medicine u Sarajevu - Dent BiH 2023

6. oktobra učenici IVc (zubni tehničari) i Id (stomatološke sestre-tehničari) u pratnji profesorica Nine Honđo, Tanje Avdić i Sumeje Mumdžić Handžo su imali zadovoljstvo posjetiti Sajam dentalne opreme i medicine koji se prvi put organizuje u BiH.  Učenici i profesorice su imali  čast upoznati prim. dr. Mirsada Tokića, predsjednika Stomatološke komore Federacije BiH koji im je poželio dobrodošlicu, a koji je i otvorio prestižni 14. Međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji K4. 
Učenici su potom u sklopu Sarajevo dental showa prisustvovali korisnom i zanimljivom predavanju "Kompjuterski vođena implantologija, najnovija dostignuća", prof. dr. Claudio Banzi.
Na Sajmu je preko 40 kompanija sa preko 150 brendova iz BiH, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore predstavilo svoje novitete i aktuelnosti iz svijeta dentalne medicine (instrumente, aparate, materijale i softvere). 
Naši učenici su imali priliku da se edukuju, komuniciraju sa izlagačima i razmjenjuju mišljenja vezana za njihovu buduću profesiju.
Ovom prilikom se zahvaljujemo firmi Sfera doo Mostar, gđi Almi Zagorčić, na pozivu, saradnji  te organizaciji besplatnog prijevoza našim učenicima i prilici da prisustvujemo najvećem događaju za stomatologe i zubne tehničare.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com