Oglasna tabla

Članak je filtriran: četvrtak, 25 April 2024
četvrtak, 25 April 2024 20:21

Posjeta bratske škole iz Istanbula

 Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas bili u prilici ugostiti prijatelje iz bratske nam Turske i uzvratiti gostoprimstvo koje nam je pruženo tokom boravka učenika i profesora naše škole u Istanbulu u periodu od 18.7. 2022. godine do 29.7. 2022. godine.

U navedenom periodu pod pokroviteljstvom Instituta Yunus Emre Mostar, Ureda za obrazovanje ambasade Republike Turske u Sarajevu, Univerziteta zdravstvenih studija u Istanbulu i općine Üsküdar, profesori i učenici Srednje medicinske škole Mostar koji izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik u okviru projekta "Ljetna škola turskog jezika i medicinski staž" posjetili su klinike, poliklinike, centre za dijalizu, centre za kemoterapiju, medicinske istraživačke centre a sve u pratnji uprave i osoblja škole Üsküdar Validebağ Fen Lisesi.

U tom periodu potpisan je i sporazum o bratimljenju, kojim je definisana dalja saradnja ove dvije škole a odnosi se na realizaciju zajedničkih projekata, razmjenu stručnog iskustva, upoznavanje kulturno-historijskih odlika dvije prijateljske zemlje i upoznavanje za svaku državu posebnog sistema obrazovanja.

Svečanim dočekom, prigodnim programom i zakuskom sa tradicionalnim jelima ugostili smo u našoj školi direktoricu bratske škole Mine Kılıç, profesoricu i učenike, zamjenika generalnog konzula Republike Turske te koordinatoricu “Yunus Emre Instituta” Kulturnog centra Mostar, Esre Denden. Gosti su u okviru posjete obišli prostorije naše škole, u kabinetima i učionicama imali priliku vidjeti princip rada te se družiti sa našim profesorima i učenicima i razmijeniti iskustva.

Dragim našim prijateljima još jednom želimo ugodan boravak u našoj Bosni i Hercegovini. Želimo da ponesu najljepše uspomene iz Mostara, da nas se uvijek rado sjete i po dobru pamte.

Objavljeno u Novosti

 Na takmičenju u rukometu za učenice srednjih škola u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara naše učenice su osvojile 3. mjesto. 

Čestitamo učenicama i prof. Refiku Islamoviću na postignutom uspjehu

Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com