Oglasna tabla

Članak je filtriran: srijeda, 03 April 2024
srijeda, 03 April 2024 19:05

Dan otvorenih vrata

Srednja medicinska škola organizuje Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda osnovnih škola. Učenici će imati priliku da se bolje upoznaju sa radom Škole, između ostalog, moći će obići i školske kabinete kako bi vidjeli kako se izvodi nastava iz stručnih predmeta.
Objavljeno u Novosti
srijeda, 03 April 2024 04:33

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu, na prijedlog Generalne skupštine UN-a, obilježava se 2.aprila.
Tim povodom su članovi Stomatološke sekcije i sekcije Školska i vršnjačka medijacija proveli niz aktivnosti.
 
U jutarnjim satima je realizovana radionica o oralnom zdravlju u multietničkom inkluzivnom vrtiću " Sunčani most" Mostar, gdje su mališani na zanimljiv i njima prilagođen način učili o sredstvima za oralnu higijenu, pravilnoj ishrani, važnosti kontrolnih pregleda... Sastavni dio radionice su i ovog puta bili preventivni pregledi djece, nakon kojih su svim malisanima podijeljene diplome za hrabrost.
 
Druženje je završeno puštanjem plavih balona u dvorištu vrtića, čime se na simboličan način skreće pažnja javnosti na potrebe i položaj djece i odraslih iz autisticnog spektra, kao i na značaj njihove inkluzije u društvenu zajednicu, a plava boja autizma predstavlja podsjetnik da je autizam gotovo 5 puta češći medju dječacima nego medju djevojčicama.
 
Članovi sekcije za Školsku i vršnjačku medijaciju su također za učenike naše Škole pripremili zanimljivu prezentaciju o autizmu i autističnom spektru, koji su sve prisutniji u našem društvu i poručili da zajedno možemo mnogo učiniti da se niko ne osjeća nevidljivim.
 
Ovom prilikom se zahvaljujemo gđi. Zijadi Šehić Stranjak koja je obezbijedila balone za ovu priliku.
 
AUTIZAM GOVORI, OTVORITE MU VRATA!
Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com